Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не е зле...
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
    GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

• Супер е станал!

Comment

• Благодаря, колега! И аз така мисля, особено като го сравня със стария протрит и скъсан волан...

Comment

• Идеално
          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Някой знае ли колко крушки осветяват оборотомера?

Comment

• Две и една за дългите.
              156 2.0TS

Comment

• Благодаря, а крушките са W5/1,2W, нали? Вадят се от фасунгата?

Comment

• Да. 1.2вата са и се вадят.
                  Различни размери влизат, и по-къси съм слагал, и по-дълги, все става. По-дългите светят по-ярко.
                  156 2.0TS

Comment

• Благодаря, колега

Comment

• Здравейте, имам много странен проблем и искам да попитам дали някой се е с блъсквал и от какво може да е. Проблмът е в лявото ел. стъкло на колата (Алфа GT) като я запаля и го сваля то после не може да се кача, трябва да го сваля до долу, да отворя вратата и да я затворя и то се вдига само до горе. Обучавам ел. стъклото (свялам го и задържам няколко секунди, вдигам го и задържам няколко сек.) и то започва да работи както трябва, но до следвящия път когато изгася колата и пак я запаля. Тоест трябва да го обучавам всеки път като паля колата.
                      Last edited by bulgarina; d.m.y г., 08:54.
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150 hp

Comment

• При мен така и не разбрах защото лявото трябва с ръка да се повдига нагоре, просто не се качва и това е, или се качва със скоростта на съдебно дело в България
                        Иначе слизането му е гладко и бързо.

Това пък да му е кусура на цялата кола.

Да питам - смятам да сменям маслото в скоростната на 147 , предполагам пак да е Selenia, какво трябва да е като вискозитет?
                        На мотора вече сложих Selenia for Alfa 20K 10w40, мисля, че подходящо. Сега кажете какво да е за скоростната, не се знае дали изобщо е сменяно както я вземах, а няма лошо да се направи една смяна.
                        Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

• 2.1 литра синтетика
                          75w/85 GL-4+

Марката няма значение.
                          156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от bulgarina Покажи съобщение
                            Здравейте, имам много странен проблем и искам да попитам дали някой се е с блъсквал и от какво може да е. Проблмът е в дясното ел. стъкло на колата (Алфа GT) като я запаля и го сваля то после не може да се кача, трябва да го сваля до долу, да отворя вратата и да я затворя и то се вдига само до горе. Обучавам ел. стъклото (свялам го и задържам няколко секунди, вдигам го и задържам няколко сек.) и то започва да работи както трябва, но до следвящия път когато изгася колата и пак я запаля. Тоест трябва да го обучавам всеки път като паля колата.
                            Изчисти хубаво прозорците, напръскай уплатненията със силиконов спрей и ги обучи наново и виж как е. Зимата уплатненията съвсем се удървят и е често срещан този проблем, аз също го имам от време на време.
                            Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
                            Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
                            Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Comment

• https://maslo1.com/selenia-tutela-te...elenia%2075w85

Това е Ок. Да поръчвам ли? То реално трябва да поръчам 3 бр. , защото след като побира 2.1 л. а те са по 1 л. значи ще поръчам 3, ще остане около 900 мл. За 100 мл. трета туба. Какво пък толкова, не е всеки ден.
                              Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

• Точно това е оригиналното, да. Поръчвай.
                                Аз бих оставил 100 милилитра от старото масло, като го прекарам през силен магнит да събере някакви стружки ако има.
                                Наистина не си струва за 100 грама да поръчваш цяла туба.
                                156 2.0TS

Comment

Working...
                                X